دومین پیکربندی تشخیص میدان «تشخیص با حرکت جانبی» است. در این پیکربندی آهنربا نسبت به سنسور اثر هال بهصورت جانبی حرکت میکند.
این پیکربندی برای تشخیص حضور میدان مغناطیسی زمانیکه آهنربا در امتداد سنسور اثر هال درون یک فاصله ثابت حرکت میکند مناسب است، برای مثال آهنرباهای چرخشی یا سرعت چرخش موتورها.
با توجه به مکان میدان مغناطیسی وقتی آهنربا از خط وسط سنسور با میدان صفر عبور میکند، یک ولتاژ خروجی خطی که هر دو خروجی مثبت و منفی را نشان میدهد، تولید میشود. از اینرو امکان تشخیص حرکتهای جهتدار که میتوانند افقی و عمودی باشند را فراهم میکند.
سنسورهای اثر هال کاربردهای بسیاری به ویژه به عنوان سنسورهای مجاورتی دارند. آنها میتوانند بهجای سنسورهای نوری در شرایط محیطی که آب، لرزش، گرد و خاک و روغن وجود دارد مانند سیستم خودرو بکاربرده شوند. همچنین میتوان از سنسورهای اثر هال برای سنجش جریان استفاده کرد.
میدانیم که وقتی جریان از یک رسانا عبور میکند، میدان الکترومغناطیسی دوار حول آن ایجاد میشود. با قرار دادن سنسور اثر هال نزدیک به این رسانا، بدون نیاز به ترانسفورماتورها و سیمپیچهای بزرگ و گرانقیمت جریانهای الکتریکی از حدود چند میلی آمپر تا هزاران آمپر قابل اندازهگیری هستند.
علاوه بر تشخیص حضور و عدم حضور آهنرباها و میدانهای مغناطیسی، سنسورهای اثر هال میتوانند با قراردادن یک آهنربای «بایاس» دایمی کوچک پشت ناحیه فعال سنسور برای تشخیص مواد فرومغناطیس مانند آهن و فولاد بکاربرده شوند. اکنون سنسور در یک میدان مغناطیسی دایمی و ثابت قرار دارد، و با قراردادن یک قطعه آهنی سنسور هر تغییر یا اختلالی در این میدان مغناطیسی را با حساسیتی درحدود میلی ولت بر گاوس (mV/G) تشخیص خواهد داد.
با توجه نوع سنسور، دیجیتال یا خطی، راههای متفاوت بسیاری برای ارتباط داشتن سنسورهای اثر هال با مدارهای الکتریکی و الکترونیکی وجود دارد. یک مثال ساده و آسان برای ساخت، دیود منتشرکننده نور (LED) است.