اینترنت اشیا, مخابرات

چگونه یک ماژول ارتباطی برای محصولمان انتخاب کنیم؟

انتخاب ماژول ارتباطی مناسب

فهرست مطالب

اولین قدم برای طراحی یک IoT، شناسایی نیازمندی‌هاست. برای انتخاب سخت‌افزار مناسب، نکاتی باید مد نظر قرار گیرد.

انتقال و شبکه:

چه ایستگاه پایه‌ای استفاده می‌کنید؟ چه مسافتی باید سیگنال طی کند؟ اگر ماژول‌ها نتوانند ارتباطی که مد نظر ماست را فراهم کنند، یا باید شبکه را تغییر دهیم یا از IoT فقط oT را خواهیم داشت.

فوت پرینت: 

چقدر فضا در دسترس دارید؟ باید PCB جدید را به محفظه موجود اضافه کنیم. پس باید اندازه واقعی ماژول‌ها را در نظر گرفت تا با کمبود جا مواجه نشوید.

مصرف توان:

آیا سیستم شما به شبکه برق متصل است یا از طریق باتری توان خود را تامین می‌کند؟ اگر با باتری کار می‌کند، می‌خواهیم حداقل یک سال کار کند. پس تمایل به استفاده از ماژول‌های کم مصرف داریم.

نوسانات محیط:

آیا محصول شما سرد یا گرم می‌شود؟ باران و گردو غبار در آن نفوذ دارند؟ مطمئن شوید محصول شما با شرایط محیطی که در آن استفاده می‌شود، سازگار باشد. این نکته باید برای انتخاب تک تک قطعات مورد توجه قرار گیرد.

سازگاری:

 بررسی کنید که آیا محصول شما قادر به کنترل و مدیریت ورودی‌ها و خروجی‌ها می باشد یا خیر. آیا پروتکل‌های ارتباطی و سرعت بین میکروکنترلرها یکی است؟ آیا ورودی مستقیمی از سنسورها باید مدیرت شود؟ آیا تغذیه‌شان همانند تغذیه میکرو کنترلر است؟

ماژول IoT شما، نشان دهنده قابلیت‌های محصول شماست. به همین خاطر باید در انتخاب ملزومات مورد نیاز محصولتان، نهایت دقت را به خرج دهید.

این‌ها نکات پیش پا افتاده‌ای است و اکثر افراد می‌دانند، اما با این وجود، وقتی شروع به طراحی می‌کنند، ملزوماتشان را مرور نمی‌کنند و بعضی را از قلم می‌اندازند. پس این توصیه را فراموش نکنید و همیشه قبل از دست به کار شدن برای طراحی، کمی تامل نمایید و لیست خواسته‌ها و انتظاراتتان از محصول و محدودیت‌های پیش روی محصول را، فراهم کنید سپس هوشمندانه طراحی خود را آغاز نمایید.

سازنده‌ها را بشناسید!

قبل از این‌که به توافق نهایی بر سر انتخاب ماژول‌ها و قطعاتتان برسید، نگاهی به سازنده آن‌ها بیاندازید. بررسی کنید که آیا پشتیبانی از محصولشان وجود دارد یا خیر؟ آیا تولید محصول ادامه دارد؟ آیا استانداردهای لازم را رعایت کرده است؟ آیا سیستم‌عامل ماژول‌ انتخابی‌تان به روز رسانی می‌شود؟

نکات بسیار دیگری نیز وجود دارد که باید موقع انتخاب ماژول‌ها مورد توجه قرار گیرد. همچنین ابزارهای مختلفی وجود دارند که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند. پس با انتخاب مناسب قطعات، بهترین محصول خود را بسازید.

تنوع زیادی در ماژول‌های ارتباطی بی‌سیم وجود دارد. حال این سوال مطرح می‌شود که کدام ماژول را برای IoT خود انتخاب کنیم؟

Wi-Fi

 اگر به دنبال ارتباطی سریع، ارزان و برد بالا هستید، ماژول‌های وای‌فای را فراموش نکنید. تکنولوژی وای‌فای، این امکان را فراهم می‌کند تا با سرعت‌های بالا داده‌هایتان را منتقل کنید. همچنین به راحتی به دیگر وسایل هوشمند متصصل می‌شوند و محدودیتی از این باب وجود ندارد. نقطه ضعف آن‌ها، مصرف توان زیادشان است. اگر دستگاه شما از باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌کند، بهتر است به سمت گزینه‌های دیگر بروید.

Bluetooth

یک ارتباط ارزان و کم مصرف؛ مناسب برای اتصالات نقطه به نقطه و در بسیاری از دستگاه‌های هوشمند نیز وجود دارند و به راحتی می‌توانند به آن‌ها متصل شوند.

ZigBee

یک ارتباط فوق‌العاده کم مصرف اما با سرعت پایین. امنیت بسیار بالایی دارد و برای شبکه‌های مش، مناسب‌ترین گزینه است.

پارامتر بی‌سیم

بلوتوث

وای‌فای

زیگبی

باند فرکانسی( GHz)

۲.۴

۲.۴

۲.۴

لایه‌های فیزیکی و MAC

IEEE 802.15.1

IEEE 802.11b

IEEE 802.15.4

برد(m)

۹

۷۵-۹۰

۳۰-۱۰۰

مصرف جریان

60 mA

400 mA

25-35- mA

نرخ داده

1 Mbps

11 Mbps

250 Kbps

سایز پروتکل پشته

250 KB

1 MB

32 KB

متوسط زمان اتصال به شبکه

>3 sec

1 sec

30 ms

روش جلوگیری از تداخل

FHSS

DSSS

DSSS

حداقل پهنای باند کانال‌ها

15 MHz

22 MHz

3 MHz

حداکثر تعداد گره‌ها در هر شبکه

۷

۳۲

64 K

تعداد کانال‌ها

۱۹

۱۳

۱۶

برای مشاهده سایر نوشتارهای مربوط به الکترونیک و مخابرات، اینجا کلیک کنید!

نظرتان را درباره این مقاله بگویید ۲ نظر

چگونه یک ماژول ارتباطی برای محصولمان انتخاب کنیم؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − شانزده =