برای اینکه یک شبکه ستارهای دوربرد پایداری و بقا داشته باشد، دروازه باید ظرفیت بالایی برای دریافت حجم بالایی از اطلاعات گرهها داشته باشد. برای بدست آوردن ظرفیت بالا در شبکههای LoRaWAN از نرخ داده تطبیقی و چند کانالی و چند مودمی در دروازهها استفاده میشود تا پیامها همزمان بر روی چند کانال دریافت شوند. تعداد کانالهای همزمان، نرخ دیتا، طول داده و اینکه هر چند وقت گرهها دیتا ارسال میکنند، از فاکتورهای تاثیر گذار بر ظرفیت شبکه میباشد.
سیگنال های منتشر شده LoRa بر یکدیگر عمودند. این ویژگی سبب شده که دروازه بتواند در یک لحظه و روی یک کانال، چندین نرخ داده مختلف را دریافت کند. اگر گره لینک خوبی داشته باشد و نزدیک به دروازه باشد، دلیلی ندارد تا همیشه از نرخ داده پایین استفاده کند و طیف در دسترس را بیشتر از نیازش اشغال کند. با بالابردن نرخ داده، زمان انتقال کاهش یافته و فضای خالی بیشتری برای دیگر گرهها فراهم میشود. همچنین نرخ داده تطبیقی طول عمر باتری را بهینه میکند.
برای اینکه نرخ داده تطبیقی کار کند، نیاز به uplink و downlink متقارن با ظرفیت کافی در downlink است. این ویژگیها سبب میشود شبکههای LoRaWAN ظرفیت بالایی داشته باشند و شبکه مقیاسپذیر باشد. شبکه را میتوان با کمترین زیرساخت، افزودن دروازه با توجه به ظرفیت مورد نیاز، افزایش نرخ داده، کاهش سطح شنود با دیگر دروازهها و مقیاس کردن 6-8 برابری ظرفیت، پیاده سازی کرد. دیگر LPWAN ها به خاطر بده بستان تکنولوژیشان که ظرفیت downlink را محدود کرده یا محدوده downlink را به محدوده uplink نامتقارن میکنند، مقیاسپذیری LoRaWAN را ندارند.
Pingback:مقایسه شبکه LoRa و WiFi - Redronic بررسی شبکه LoRa و مقایسه با WiFi