برد توسعه رله ۴ کاناله RELAY SHIELD متناسب با برد آموزشی AVR WIZARD، مناسب برای فراگیری پریفرالهایUART و کار با پورتهای IO انواع میکروکنترلرهای مختلف بوده که دارای دو ورودی ایزوله 12V میباشد تا به راحتی بتوانید انواع سنسورها با خروجی تا ۱۲V ولت را به برد متصل و توسط میکروکنترلر آن را بخوانید. از ویژگی مهم این برد قابلیت اتصال ماژول وایفای ESP-01 و ماژول بلوتوث ۰۵-HC میباشد تا با استفاده از آن به صورت بیسیم با بردتوسعه ارتباط برقرار کرده و با استفاده از گوشی و یا تبلت خود رله و ورودیها را کنترل کنید. همچنین از ویژگیهای دیگر آن قابلیت اتصال به آردوینو و دیگر بردهای میکروکنترلی میباشد.
فهرست مطالب
راهنمای استفاده از برد توسعه RELAY SHIELD
برد توسعه RELAY SHIELD در یک نگاه
مشخصات کلی
این برد که به عنوان برد توسعه محسوب میشود، برای سهولت آموزش و ملموس بودن بهتر الکترونیک برای کاربر, تمام قطعات آن به صورت DIP طراحی شده است. بردهای توسعه بردهایی جانبی برای برد آموزشی AVR WIZARD بوده که برای انجام پروژههای مختلف با میکرو کنترلر 32-Atmega16 طراحی شدهاند. از ویژگی این بردها قابل استفاده بودن آنها بدون نیاز به برد آموزشی AVR WIZARD میباشد. یعنی کاربر میتواند با هر پردازنده و برد دلخواه دیگری از بردهای توسعه برای پروژههای مختلف استفاده کند. به دلیل استفاده راحت و Pin to Pin بودن با برد آموزشی AVR WIZARD و عدم نیاز به سیمکشی توصیه ما به کاربران عزیز تهیه برد آموزشی AVR WIZARD همراه بردهای توسعه میباشد تا به راحتی با داشتن AVR WIZARD دهها پروژه مختلف را به سهولت انجام دهند.
برد توسعه رله ۴ کاناله برد آموزشی AVR WIZARD مناسب برای فراگیری پریفرالهایUART و کار با پورتهای IO میکروکنترلر AVR سری 32-Atmega16 میباشد. این برد دارای دو ورودی ایزوله12V میباشد. از ویژگی مهم این برد قابلیت اتصال ماژول وایفای ESP8266 _ 01 و ماژول بلوتوث ۰۵-HC می باشد تا با استفاده از آن به صورت بیسیم با برد توسعه ارتباط بر قرار کرده و با استفاده از گوشی و یا تبلت خود رلهها و ورودیها را کنترل کنید.
مراحل راه اندازی RELAY SHIELD با استفاده از برد اصلی AVR WIZARD
- کلید تغذیه برد AVR WIZARD را در حالت “خاموش” قرار دهید.
- از قرار داشتن صحیح میکرو کنترلر و LCD در سوکتهای مختص اطمینان حاصل فرمایید.
- برد RELAY SHIELD را به طور کامل و صحیح به برد اصلی AVR WIZARD متصل کنید.
- در صورت استفاده از هر یک از ماژولها و المانهای جانبی در برد RELAY SHIELD از اتصال صحیح آنها اطمینان حاصل کنید .
- کانکتور تغذیه را وصل نمایید و سپس کلید را در وضعیت “روشن” قرار دهید.
پس از گذشت چند لحظه، برد راهاندازی شده و قابل استفاده میباشد.
مراحل راه اندازی RELAY SHIELD بدون استفاده از برد اصلی AVR WIZARD
- در صورت استفاده از هر یک از ماژولها در برد RELAY SHIELD از اتصال صحیح آنها اطمینان حاصل کنید .
- به تمام پینهایی که ولتاژ آان بر روی برد مشخص شده دقیقا همان ولتاژ اعمال شود (توجه شود در صورت تعدد پین با یک ولتاژ مشخص به هر یک از پینها همان ولتاژ اعمال شود به عنوان مثال در صورت وجود ۳ پین با ولتاژ ۵ ولت به هر ۳ پین ۵ ولت اعمال شود).
- حال به راحتی میتوان به پینهای دیتا و کنترلی برد دسترسی داشت.
نحوه استفاده از RELAY SHIELD
در برد توسعه RELAY SHIELD مانند تصویر ۱ تمام پایههایی که برای راهاندازی ماژول ۰۱-ESP و کنترل رلهها و خواندن سه ورودی ایزوله مورد استفاده قرار گرفته است، در دسترس میباشد. در صورت اتصال این برد به برد اصلی AVR WIZARD، پین مورد نظر را با پین متناظر در برد اصلی AVR WIZARD میخوانید و یا کنترل میکنید. در غیر این صورت با استفاده از میکرو و یا هر برد آموزشی دیگر مانند آردوینو میتوانید این کار را انجام دهید.
ورودیهای ایزوله (ISOLATED INPUT)
در برد توسعه RELAY SHIELD، سه عدد ورودی ایزوله قرار داده شده است. این بدین معنی بوده که با اتصال هر سنسور و ماژولی با خروجی تا سطح ولتاژ ۱۲ ولت میتوان آن را توسط پینهای INP1,INP2,INP3 که متعلق به ورودیهای ۱ تا ۳ میباشند خواند. بهعنوان مثال میتوان سنسورهای تشخیص حرکت PIR و یا سنسورهای تشخیص بازشدن درب و پنجره را که با فعال شدن آنها خروجی به ما میدهند را به کانکتور مربوطه متصل کرد. در تصویر شماره ۲ ورودیهای ایزوله در برد RELAY SHIELD نشان داده شده است:
رله و پینهای کنترلی مربوطه به هریک
با استفاده از ۴ عدد رله ۵ ولت که تا ۲۲۰ ولت AC را تا ۷ آمپر پشتیبانی میکند، میتوان وسایل مختلف مانند آژیر، درب و کرکرههای برقی و…. را کنترل کرد. پین کنترلی این ۴ رله با برچسبهای RLY1، RLY2، RLY3 و RLY4 بر روی برد نمایش داده شده است. با اعمال ولتاژ ۵V رله فعال شده (LED قرمز مربوط به هریک نیز روشن میشود و با اعمال ولتاژ ۰ به آن غیر فعال میشود).
ماژول بلوتوث ۰۵–HC
از قابلیتهای مهم برد RELAY SHIELD، وجود سوکت ماژول بلوتوث ۰۵-HC میباشد. با اتصال این ماژول در سوکت مربوطه به راحتی میتوانید با بلوتوث گوشی خود به این برد وصل شده و هر یک از ۴ رله را کنترل کنید. برای ارتباط سریال با این ماژول پین برچسب شده با WTX سیگنال ارسال دیتای بلوتوث پین WRX سیگنال دریافت دیتای ماژول بلوتوث میباشد.
ماژول وایفای ESP8266
با استفاده از ماژول ESP8266 به راحتی میتوان تمام اطلاعات دریافتی از ورودیهای ایزوله را دریافت و هریک از رلهها را به صورت بیسیم کنترل کرد. با استفاده از این ویژگی از این برد میتوان در پروژههای مختلف IOT (اینترنت اشیاء) کمال استفاده را برد. پینهای مربوط به رابط سریال ماژول با برچسب WRX و WTX بر روی برد نمایش داده شده است.